Dagbok 2003

12 april

 I går fyllde Sofia tre år, så i dag hade vi barnkalas. Åtta barn var bjudna. Det var Hannes, Milton och Rebecca, som går på ”kyrkis” och som  har samma dagmamma som Sofia och Marcus. Förutom dessa var ”kyrkisflickan” Edit bjuden, grannbarnen Frode och Linnea och så Malin och Anton. Tyvärr så var Anton sjuk :o(

Barnen lekte och åt glasstårta, men bäst av allt var väl fiskdammen! Även vi föräldrar hade det trevligt.

4 maj

I dag har jag, barnen och mormor och morfar varit på Wapnö Gård  och tittat på ”koutsläpp”. Närmare 300 kor, av ca 550 stycken, skulle för första gången i år ut i det fria. Oj, så lyckliga de var! De hoppade och skuttade, sparkade bakut och lekte med varandra. De var även väldigt intresserad av oss människor, som stod och tittade på dem.

Tyvärr slutade det inte lika bra. Jag fick punktering på ena bakhjulet på bilen, när vi skulle åka där ifrån!

8 maj torsdag

Idag har barnen tagit fotografkort på kyrkis och se så bra det blev!

18 maj söndag

I dag har Marcus haft fem-års-kalas. Han fyllde ju år i fredags. Redan på morgonen halv åtta kom Marcus in till oss fullt påklädd, för han kunde ju inte ”va i pyjamas när barnen kommer” Han har aldrig klätt på sig på morgonen utan att vi har fått säga till honom flera gånger, så han måste ha varit väldigt förväntansfull! :o)

Det var sju barn bjudna. Precis som på Sofias kalas så kom Hannes, Milton, Rebecka, Malin och så Anton som var frisk den här gången. Ida och Karl från Kyrkis var också bjudna, men tyvärr så var Karl sjuk.

Vi bjöd på hembakad ormtårta, hembakta bullar och lite kakor

Vi hade tur med vädret, så Håkan och barnen lekte Kurragömma och Björnen sover utomhus( Björnen sov faktiskt i boet och några barn var runt boet och sjöng och så sa björnen ”Jag kommer och tar er” (Marcus kommentar))

I stället för fiskdamm, så fick de , en och en, leta efter sina godispåsar.

25 maj

I dag var det sommaravslutning på Kyrkis och nog var det sommar alltid. Sofia kunde gå till kyrkan i ärmlös klänning och bara fötter och ändå tyckte hon att det var varmt! Håkans syster Anneli, hans mormor och morfar och mamma med maken Gert var med.

Barnen  sjöng på Familjegudstjänsten och Sofia drog som vanligt blickarna till sig. Sjunger högre än de andra och busar. En förälder sa efteråt ”Hon får alla att skratta hon!” Efteråt blev det prinsesstårta i församlingshemmet och fröknarna fick presenter.

Efteråt gick vi hem till oss och firade att Marcus blivit fem år.

31 maj

I dag när vi kom hem efter en shoppingrunda såg jag att Indy var hemskt kladdig på bröstet. Ett par timmar senare fick han ett epilepsianfall, så jag förstod att han hade haft ett även när vi var borta. Åkte till Djursjukhuset i Slöinge där de konstaterade att han hade Epilepsi. Dock behövde det inte vara så att han fick ytterligare anfall. Vi fick med oss Stesolid hem för att kunna häva ett eventuellt anfall.

12 juni

I  kväll hade Sofia svårt att komma till ro i sin säng. Efter ett tag ropade hon gråtande ”Jag vill vara hos Marcus!” Efter att Håkan burit in henne till en sovande Marcus, så somnade även hon till slut.

24juni

I går kväll och nu i natt  fick Indy ytterligare två stora och tre små epilepsianfall. Han hade även ett för ca två veckor sedan.

Ett av de små fick han när jag var ute med honom. Han stod först helt stilla precis som om han väntade på något och så började han tugga fradga och krampa, men inte så illa så att han ramlade omkull och det höll nog ”bara” på i 15 sekunder. Efteråt skrek han och gnällde, så det var bara att försöka gå hem med honom igen :o(

Nu på morgonen pratade vi med Djursjukhuset och nu i eftermiddag ska vi börja medicinera honom. Om medicinen hjälper och han inte får något mer anfall under en månad, så ska man försöka trappa ner på dosen. Om medicinen inte hjälper får vi pröva en ny sort.

Medicinen påverkar hjärnan så att hunden bli slö och lätt går upp i vikt. Bara den inte påverkar honom för mycket!

26 juni

I dag kom morbror Claes och ungarna blev överlyckliga!

28 juni

Åkte ner till Västra Stranden för att försöka ta någon bra sommarbild på Indy. 

Indy har inte riktigt kontroll på ”bakvagnen” utan ramlar lätt på rumpan. Han kan inte hoppa upp i sängen eller soffan och har väldigt jobbigt med trapporna.

30 juni måndag

Gick  upp redan halv sex för att hinna med båten  som gick klockan åtta  från Varberg till Grenå. Resan, som tog fyra timmar, tillbringade vi mestadels i lekrummet.

Vi kom fram till Legoland vid ca 14.30 efter att ha ätit på Mc Donalds, vilket var ca 20% dyrare än i Sverige, och så åkte vi lite fel i Århus.

Vi var på Legoland till strax efter 18 och då hade vi tittat på nästan 2/3 av området.. Vi åkte två olika tåg, piratbåt, helikopter, Safaribil. Marcus och Håkan åkte även Piratkarusell.  Tittade på Miniland, som var väldigt fint och åt glass.

Efter att ha åkt en omväg på fyra mil, kom vi fram till Scandic Hotell i Silkeborg vis ca 19.30.

Vi checkade in och när barnen fick se våningssängen i rummet blev de alldeles överlyckliga. Och tänk att vi skulle sova i samma rum alla fyra! Vilken lycka! :o)

Innan sängdags gick vi till det stora lekrummet. Barnen hade en väldig energi trots den långa dagen. De somnade vid ca 21 och det gjorde nog även vi.!

1 juli tisdag

Efter att ha ätit frukost (barnen fick pannkakor!) i matsalen, där även barnen fick en varsin vimpel av ”Igelkotten Sigge” kom vi iväg till Legoland. Den här gången körde vi den korta vägen och var väl framme vid 10.30. Vädret var inte det bästa. Det regnade ordentligt då och då, så det blev till att ha regnkläder på sig. På grund av vädret var det inte  lika mycket folk där som det var dagen innan, så de var inga köer till de olika attraktionerna.

Barnen vaskade guld av vilket en cowboy gjorde guldmedaljer. Sofia ”fick” även ett Indianpannband av en Indian. Indianen gav henne en kram och döpte henne till ”Månstråle”. Vi tog en tur i Piratbåten även denna dagen. Marcus och Håkan åkte ”Draken” (en liten ”berg- och dalbana) medan Sofia och jag tittade på en show i Miniborgen. Vi åkte  ett tredje tåg som gick runt området på räls uppe i luften och minibåtar, som man var tvungen att styra själv. Marcus och jag krockade bara i kanten tre gånger, vilket han var väldigt stolt över. Marcus och jag åkte även Flygplan och Legotop (utsiktstorn) och Marcus åkte själv Minitåg. Sofia skulle också ha åkt, men ångrade sig  precis när de skulle kliva på. Hon hade fått syn på Lekhusen med rutschkanor och de lockade tydligen mer. I det området fanns även ett litet Pariserhjul, som barnen och Håkan åkte.

Håkan åkte den Stora Berg- och Dalbanan ”X-treme Racers”  Det räckte att titta på den för att jag skulle börja må illa, så det var definitivt inget för mig….men så är jag ju känslig också.

Vi åt på ”Familie-Buffet” . God mat, men dyrt. Köpte lite saker till barnen., bland annat ett piratsvärd, dinokramdjur och lego.

Vid 16-tiden hade Marcus fått nog av regnandet och ville åka till hotellet, så då gjorde vi det. Den här gången gick det betydligt fortare att komma dit i och med att vi hittat den kortare vägen.

När vi kom dit vilade vi en stund och sen åkte vi ner på sta´n. för att hitta någonstans att äta. 

Tillslut hittade vi ett litet hamburgerhak. Marcus och Sofia fick en varsin korv med bröd, vilka kostade nästan 25 svenska kronor per styck. Håkan och jag delade på ett meal för ca 70 svenska kronor. I Sverige hade denna måltid kostat hälften så mycket, så det sved lite i plånboken..

Sofia somnade vid 21 och Marcus vid 22, själva tittade vi på en film om Jeanne d’Arc, så vi släckte nog lampan vid 23.

2 juli onsdag

Efter att ha ätit frukost (pannkakor för barnen även denna dag) och baren fått en vimpel och en stor kram  av ”Igelkotten Sigge” packade vi ihop och checkade ut vid 9.30.

Vi styrde bilen till Himmelberget strax utanför Silkeborg. Utsikten var fantastisk, särskilt vid den bänken som H C Andersen brukade sitta.

Sen åkte vi till Fregatten Jylland i Ebehoft.Fregatten lär vara världens längsta fartyg i trä. Tyvärr var det alldeles för dyrt att komma ombord för att titta, med tanke på den knappa tiden vi hade, så vi nöjde oss med en glass i kafeterian. Därifrån tog vi den vackra  kustvägen till Grenå..

Strax efter ett körde vi ombord på båten och hamnade allra längst fram i en av raderna med bilar och sen  gick vi och åt lunchbuffé vilken smakade väldigt bra.

Precis som  på ditresan så tillbringade vi mycket tid i lekrummet. Sofia hittade en ny ett år äldre kompis som hette Andy och de hade väldigt kul tillsammans.

 Sofia var också väldigt upprörd över alla bollar som kastades ut från bollhavet, så hon skällde på de större barnen och plockade upp efter dem. Hon lät precis som en liten mamma :o) Marcus och Håkan byggde med lego, bland annat en drake. Vid 17 somnade Sofia i mitt knä och strax efter 17.30 gick vi ner till bilen. Marcus lyckades hålla sig vaken så att han fick se när bilrampen fälldes ner, men sen slocknade även han och sov hela vägen hem. Sofia vaknade tyvärr när vi lämnat Varberg och gnällde nästan hela vägen hem….men hemma fanns ju som tur var morbror Claes så båda barnen blev pigga och glada igen!

7 juli

I dag var Gunnar här nere och hjälpte oss med stommen till förrådet. De höll på precis hela dagen.

I dag på eftermiddagen kom Marcus ner och sa att Sofia var trött. ”Ligger hon i sängen då?” undrade jag. ”I min säng ”svarade Marcus.” Jag har tänt månen för att det inte ska vara för mörkt och så stängde jag dörren, men inte helt. Nu ska jag rita  i stället, så att hon får vara i fred.” Gulligt va!

8 juli

I dag var till Slöingedjursjukhus för att ge Indy en kemisk kastreringsspruta. Vi får se om vi kan vara utan tabletter nu.

9 juli

Vi hade tänkt komma i väg tidigt på morgonen för att hinna promenera omkring i Vimmerby och ev titta på Astrid Lindgrens barndomshem, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss…

När vi hade packat in allt i bilen, åkt till mina föräldrars camping och packat in allt i husvagnen och lämnat campingen med husvagnen på släp, så hörde vi något konstigt från bakre delen av bilen. Vi körde in på en bensinmack och Håkan kröp under bilen och mycket riktigt, det hade gått hål i avgasröret. Det var bara att vända hem, köpa nytt avgasrör  och byta. Fyra timmar senare var vi på väg.

Halv nio på kvällen var vi framme på campingen, som låg precis vid Astrid Lindgrens Värld (ALV)

10 juli

Vi vaknade till en solig dag vid halv åtta tiden. Gjorde i ordning oss och kom i väg till ALV vid halv tio.Köerna var långa, när vi kom till ingången till ALV, men som tur var var Pippi, hennes pappa, Karlsson på Taket med flera där och roade barnen.

Inne i parken träffade vi först Emil och de andra i Katthult. Pigan Lina hade det stressigt för hon hoppades att hon skulle hinna träffa Alfred lite på tu man hand. Emil gjorde bara en massa hyss och fick fly in i Snickarboden. Emils pappa gick i sömnen m.m. Marcus och Sofia hade väldigt kul!

Sen var till Bröderna Lejonhjärta. Marcus frågade om de hade sett Katla, men det hade de inte. På väg därifrån träffade vi två av Tengils soldater, som frågade Sofia om hon hade sett Jonatan. Sofia blev så rädd, för de såg ju så otäcka ut, att hon gömde sig bakom mig och Håkan, så Marcus fick svara att, det hade han inte. Sen fick Marcus och Sofia brått att varna Jonatan och Skorpan.

Den medhavda lunchen intog vi i Törnrosdalen, vilket många andra också gjorde.

Vi var även och tittade på Ronja Rövardotter och Madicken. Vi tittade  på de tre små husen i Bullerbyn, Kajsa Kavats och Lotta på Bråkmakargatans hus och massa annat. Karlsson på taket var väldigt rolig, så det gick vi flera gånger. Dagen slutade vi med en Sångföreställning i Törnrosdalen, vilket var väldigt bra!

11 juli

I dag gjorde vi i stort sett samma saker som igår, men i dag åt vi lunch på Linas kök, där två väldigt trevliga pigor arbetade. Det var väldigt familjärt. Vi tittade även på en Dockteater om Emil och så såg vi hela Pippiföreställningen från ”första parkett”. I  går kunde vi bara lyssna, för vi såg ingenting. Vid fyratiden orkade vi inte längre utan bestämde oss för att åka hemåt igen. På vägen hem började jag känna mig illamående och frusen och det visade sig när vi kom hem att jag hade 39 graders feber. Barnen blev väldigt glada när de upptäckte att morbror Claes var kvar.

14 juli

I dag åkte Håkan, jag och Sofia ner på sta´n. Marcus stannade hemma hos mormor, morfar och Claes. Sofia och jag gick och köpte present till Håkan och jag sa att det skulle vara en hemlighet. Bara fem minuter efter att vi träffat Håkan igen, sa hon: ”Vi har köpt strumpor till dig, men de är inte hemliga….men tröjorna är hemliga” och såg lurig ut…så var det med den överraskningen!

15 juli

I dag fyllde Håkan 34 år, så släkten kom hit och firade. Det var Maj och Gert, Gunnar och Britt-Marie, Arne och Gunvor, mina föräldrar, Claes och Anneli. Solen sken och det var 28 grader i skuggan. 

I dag lämnade Claes oss och det kändes väldigt vemodigt. Han hade ju varit hos oss i tre veckor och vi hade vant oss med att ha honom här. särskilt ungarna.

16 juli

Pratade med Slöinge Djursjukhus på morgonen och vi har bestämt att vi nu ska börja trappa ner på medicindosen.

I dag på väg hem från ICA Maxi så rasslade det till i bilmotorn och bilen stannade. Det var bara för Håkan att springa hem (som tur var stannade bilen bara femhundra meter hemifrån) och hämta den andra bilen, så att vi kunde bogsera hem eländet…Det visade sig att kamremmen gått sönder. Vi hade kört mindre än 6 000 mil sen remmen byttes sist, så vi blev väldigt snopna. Jag kände riktigt hur våra pengar rann mellan fingrarna .;o(

Som tur var så skulle Irene, Mats och deras barn komma dagen efter och vi hoppades att Mats, som är bilmekaniker, kanske skulle vilja hjälpa oss. Om vi skulle lämna in den på verkstad, så skulle vi få vänta i tre fyra veckor och punga ut mellan 20-25 000 kronor.

17 juli

Och visst ville de hjälpa oss. Mats började ringa runt för att fixa reservdelar. Hjälpte oss med att öppna ett konto, så att vi skulle kunna betala av Topplocket räntefritt i fyra månader. Gulliga Mats! :o)

På eftermiddagen  åkte vi ner till Västra stranden och badade. De tyckte att stranden var alldeles underbar och deras tre barn tyckte att det var jättekul att Indy kunde vara med och bada.

På kvällen fick Indy två Epilepsianfall, varav ett på natten så att han ramlade ner i trappan från övervåningen. Bestämde mig för att höja dosen lite grann igen.

18 juli

I dag har killarna mekat med bilen och på eftermiddagen åkte vi till Lynga och badade en stund. Det kryllade av maneter i vattnet och vi såg även några krabbor. På kvällen fortsatte mekandet.

19 juli

I dag åkte alla utom Håkan ner till knallemarkanden vid Norre Park. Håkan snickrade på förrådet. Vi tog en tur till Västra Stranden och badade på kvällen och sen fortsatte mekandet.

22 juli

Min semester var slut, så det var bara att åka till jobbet. Jag såg till att var på jobbet före åtta så att jag kom hem senast halv två. Så kommer det att fortsätta tre veckor framåt ända tills barnen ska till Gunvor igen. I dag rullade bilen igen. Vilken lycka!

26 juli

I dag åkte vi ner till Båstad och Hantverksmässan där. Indy följde också med.. När vi kom hem till Halmstad igen så började det regna.

Mellan klockan sex och åtta fick Indy fyra ordentliga Epileptiska anfall. Bestämde mig då för att ge honom full dos igen och uppenbarligen fungerar inte kastreringen,tyvärr.

27 juli

I dag lämnade familjen Dahlin/Wegar för att hinna se någon annat på semestern. Tårarna kom när jag såg dem försvinna. Det kändes jobbigt att vi troligen inte kommer att ses förrän om ett år igen.

22 augusti

Indy var ovanligt pigg sista dagen på jorden. Jag kunde gå en riktigt rask promenad med honom och var så glad över det! *gråter*       
På kvällen vid halvnio-tiden  fick Indy ett anfall och sen började han skrika. Han skrek och försökte antingen springa ifrån sig själv eller gömma sig för sig själv, men det gick ju inte. Vi försökte ringa Djursjukhuset, men det var upptaget hela tiden, så vi bestämde oss för att åka i alla fall. Håkan sprang in till vår granne Kerstin, som kom över och var med barnen tills mina föräldrar kom och jag och Håkan slängde oss i bilen och körde i 160 km/h på motorvägen för att hinna fram före nio, då de stängde.

Vi kom fram strax efter nio, men som tur var hade de en sjuk häst där, så de var kvar. De tog emot oss på en gång. De gav Indy dubbla dygnsdosen kramplösande medicin, men han fortsatte att krampa lite grann, men  som tur var var han inte längre vid medvetande. Veterinären sa, att han skulle kunna söva ner Indy, men att han troligen bara kommer att få oftare och värre krampanfall och att det troligen bara var tal om dagar innan vi skulle bli tvungna att komma till sjukhuset med Indy igen. Vid halvtio-tiden beslöt vi oss för att Indy inte längre skulle behöva lida. Vi lät honom somna in för alltid. Han blev precis två år och sex månader gammal.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *