Vår villa

Vi flyttade till Halmstad i juli – 00. Bosatte oss först i lägenhet i väntan på att hitta det perfekta huset och den väntan blev INTE lång.

Jag var ute och cyklade en dag och trampade igenom ett jätte mysigt bostadsområde, i alla fall i mina ögon. Det var ett nybyggarområde. En del hade hunnit anlägga tomter, en del hade precis flyttat in och en del hus höll på att byggas.

”Här skulle jag vilja bo”, tänkte jag och cyklade hem till min man och mina föräldrar, som var på besök. Pappa och mamma blev nyfikna, så vi bestämde oss för att ta en promenad dit upp för att titta.

När vi kom gående på en gata, såg vi att det var visning i ett av husen, och vi gick förstås in, och föll pladask. Ett sån´t här hus ska vi ha!

Efter lite ekonomisk hjälp från mina snälla föräldrar och ett lånelöfte från en bank, så kunde vi skriva kontrakt. Vilken lycka!

Huset byggdes av Derome förvaltning, som hör hemma i Veddige, Halland. Det är ett lösvirkeshus på 1½-plan.

I början fanns det bara en betongplatta, men redan i slutet av augusti var väggarna resta. Vi var uppe och tittade på bygget VÄLDIGT ofta. Marcus fick ibland vara med och hjälpa till!

Den 17 november var huset vårt och då började slitet för vår del. Vi skulle spackla,slipa,måla, lägga golv, tapetsera, lista, fodra dörrar mm. Som tur var fick vi hjälp av Håkans familj. Hans pappa Gunnar tog semester de två första veckorna, för att hjälpa oss med spackling, slipning och målning. Håkans mamma Maj med maken Gert kom ner några helger och hjälpte till med barnpassning och golvläggning. Gunnars sambo Britt-Marie och Håkans syster Anneli hjälpte till och tapetserade och målade i fönsterna.

Den 16 december flyttade vi in. Håkans kolleger Niclas, Anders och Bill hjälpte oss att bära. Bill hade även med sig sin familj.

Till Nyår kom mina föräldrar och bror ner. Pappa tapetserade hela huset, med lite hjälp av min bror Claes, som åkte hem på Nyårsdagen. Pappa och mamma stannade till Trettonhelgen.. Håkan listade och fodrade.

Nu, i slutet av januari, är det fortfarande en del att göra. Så fort det finns tid listar Håkan golv och tak och fodrar dörrar. Jag har började plocka sten ur jorden på tomten, och det finns MYCKET sten!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *