Håkan och Anette bröllop

Vi, Anette och Håkan, gifte oss den 18 september 1999 i Hammarby kyrka i Upplands Väsby. Vigselförrättare var Anettes; brudens bror, Claes Eriksson, Sången stod min faster Lena Holmgren för ackompanjerad av Filip Plan, Håkans arbetskollega.

Det är svårt att beskriva hur det kändes, när vi stod i vapenrummet och hörde kyrkklockorna slå för oss och vår kärlek. Bara tanken på att ”där inne sitter släkt och vänner, som har kommit för att dela vår stora dag tillsammans med oss” gjorde mig gråt färdig. Både av glädje och nervositet. Nervositeten släppte först på vägen ut genom kyrkgången. Utanför hade fyra av Håkans kolleger ställt sig i en sabelhäck. Jätte fint!

Vi åkte limousin till Bröllopsfesten, som hölls i en lokal som heter Stallet. Stallet användes av Eds kyrkas kyrkoherde fram till någon gång i början av 1900 – talet. Nu är det Kommunen som använder det till Festlokal. Toastmaster var Gert Petersson, brudgummens mammas fästman, numera make.

Den festen var den roligaste jag varit på…men det är ju inte så konstigt, eftersom det var jag och Håkan som firades! Synd att man bara gifter sig en gång!

Vår son Marcus var en ängel under hela bröllopsdagen. Hur snäll som helst. Det var hans mormor som hade hand om honom fram till mitten av bröllopsmiddagen, sen var det bara mamma och pappa som gällde. Men så är det när man är ”syndig” och skaffar barn innan man gifter dig ”fniss”.

Vi kom hem till vår lägenhet med samma limousin vid halv två på natten. Då hade Håkans syskon, Anneli och Henric med respektive, gjort i ordning vårt sovrum för bröllopsnatten. Nya påslakan, ljus, nya champagneglas med mouserande vin och färskfrukt. Gott avslut på bröllopsdagen!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *