Dagbok 2001

Nyårsafton 2000/2001 firade vi tillsammans med mamma, pappa och min bror Claes här hemma i vårt nya hus. I och med att vårt hus ligger på en av de högsta nivåerna här i Halmstad, så kunde vi se väldigt många fyrverkerier. Vi hade även köpt några själva för att ”skjuta in” vårt nya liv i vårt nya hus.

Claes åkte hem på nyårsdagen medan mamma och pappa stannade kvar enda tills  6 januari. Då hade pappa tapetserat hela huset nästan alldeles själv.

Jag började på viktväktarna i januari.

8 januari började Marcus på Kyrkis i Kärlekens kyrka. Första veckan var Sofia och jag med, men sen började vi lämna honom själv. I början var han hemskt ledsen och ”längtade efter mamma”. Han lekte inte med de andra barnen utan satt för sig själv tillsammans med en av fröknarna. Efter två veckor släppte det och han började leka med de andra. Särskilt två flickor som hette Hanna och Johanna.

11 januari var jag och vägde och mätte Sofia. Hon vägde 9160 gr och var 70,5 cm lång.

I mitten av januari blev Marcus bjuden på julgransplundring hos Johan och Marcus på Svenstorpsvägen . Vi följde med hela familjen och hade en väldigt trevlig stund. Det var ett ypperligt tillfälle att lära känna både grannar och blivande grannar (de som fortfarande höll på att bygga)

15 januari klappade Sofia i händerna för första gången.

Den 20:de januari hade Maj, barnens farmor, och hennes man Gert barnen på kvällen, så att vi kunde gå på bio. Vi såg Cast away, vilken var väldigt bra. Vi var hemma igen redan vid nio på kvällen, eftersom barnen sov så oroligt på nätterna.

Bilen gick sönder på många ställen under januari och februari. Först var det handbromsen som fick svetsas om, sen  gick generatorn sönder,

Den 26:e januari kunde Sofia stå i 10 sekunder utan att hålla i sig.

Den 31:a januari snubblade jag i trappan och stukade till foten riktigt ordentligt. Jag hade precis lagt Sofia i sängen på ovanvåningen och på vägen ner hände det. Jag ålade mig till köket och telefonen och stack ut foten genom altandörren. Försökte nå Håkan på jobbet, men han var inte på kontoret och han hade inte mobilen och minicallen fungerade inte. Fick panik och ringde till mamma, som till slut fick tag på Håkans avdelningssekreterare. Medan jag väntade på Håkan fick jag sällskap av Micke, som var byggledaren för byggnation av vårt och resten av Deromes hus.

Under januari månad var både Marcus och Sofia ordentligt förkylda.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *